HTML

Fedezzük fel a hülyeséget magunk körül!

Gyakran morgok magamban a világ hülyeségén. Ezt ki fogom adni magamból ezentúl, nehogy a bennem maradt feszültség idővel pszichés problémát okozzon.

Friss topikok

Linkblog

A MABISZ se tudja

2009.01.27. 13:28 Ukulele

Ha valaki rendelkezik ügyfélkapus regisztrációval a magyarország.hu-n akkor rendszám alapján néhány adatot lekérdezhet tetszőleges gépjárműre vonatkozóan.

Kb.: ennyi adatot lehet megtudni:

A GÉPJÁRMŰ NYILVÁNTARTÁSBELI ADATAI:
Rendszám: XXX-123
Gyártmány: VOLKSWAGEN
Típus: 1KM
Szín: FEKETE
A jármű körözés alatt áll?: NEM
Kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási adat: A Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) állásfoglalása alapján adat nem adható ki.
Egyéb: A lekérdezett jármű forgalomban van

 

Az vajon miért titok, hogy az illetőnek van-e érvényes kötelezője? Ezt még a rendőr sem tudja lekérdezni. Ezért nekem kell a forgalmiban hordani egy igazolást, ami ha nincs nálam (mert pl. a biztosítóm elfelejti január 30-ig megküldeni) megbüntetnek: nem azért mert nincs kötelezőm, hanem azért mert nem tudom igazolni, hogy van.

Ez is logikus.

Szólj hozzá!

Címkék: kötelező mabisz felelősségbiztosítás

A bejegyzés trackback címe:

https://azisbaj.blog.hu/api/trackback/id/tr94906026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása